DROPS Kid-Silk

Er du interesseret i at vide mere om, hvad DROPS’ mohairgarn Kid-Silk er for en type garn samt hvad det kan bruges til, så er du kommet til det helt rette sted. Du kan desuden blive klogere på, hvordan du får det bedste resultat med DROPS Kid-Silk, samt hvordan du bedst plejer garnet, så resultatet kan være flot i mange år fremover.

Find DROPS Kid-Silk billigt her

Hvad er DROPS Kid-Silk?

Mohair er kommet på mode igen, og her er DROPS Kid-Silk det oplagte valg. Den luksuriøse blanding af mohair og silke gør garnet ultralet og lækkert samtidig med, at det ser utroligt glansfuldt og elegant ud. Garnet består af letbørstet mohair super kid kombineret med mulberry silke. Det er altså en meget eksklusiv naturfiber blanding, som egner sig perfekt til dig, som leder efter et eksklusivt garn til en billig pris.

De flotte nøgler vejer kun 25 gram, men til gengæld får du omkring 200 meter garn - det er altså en yderst fin og let tråd. Blandingen består af 75% mohair og 25% silke, hvilket er to vidunderlige materialer til strikning og hækling.

Køb DROPS Kid-Silk her

Hvorfor skal man vælge DROPS Kid-Silk?

Drops Kid-Silk er et mohairgarn, som er produceret af en af nordeuropas største garnproducenter, DROPS. DROPS har et kæmpe udvalg af forskellige garnkvaliteter i naturfibre fra alpaca til bomuld. Af DROPS’ garner er Kid-Silk en af de mest populære garnkvaliteter, og vi kan helt sikker godt forstå hvorfor.

Se alle DROPS’ garner her.

DROPS Kid-Silk er nemlig et ultralet og lækkert mohairgarn. Det er kombineret med den eksklusive Mulberry-silke, som giver tråden fra yderst til inderst et flot, blødt og skinnende resultat. Netop silken gør dette garn helt unikt, da det modsat ved andre producenter er en stærk naturfiber. Nogle producenter vælger at kombinere mohairulden med akryl eller polyester, men den rene silke er langt stærkere og mere eksklusiv. Derfor er DROPS Kid-Silk også det naturlige valg, hvis du ønsker et mohairgarn i god kvalitet.

Læs mere om garn med silke her

Her kan du blive klogere på mohairgarn.

 

Opskrifter med DROPS Kid-Silk

Når du skal i gang med at arbejde med DROPS Kid-Silk, så skal du bruge pinde med en tykkelse omkring 3.5 mm. Dette afhænger naturligvis af, hvor mange tråde Kid-Silk du vælger at benytte samt om du vælger at bruge følgetråd. Det er altid en god idé at tjekke, hvad den anbefalede pindestørrelse i opskriften er, hvorefter der kan laves en strikke- eller hækleprøve. Så er du sikker på at opnå det bedste resultat.

Find det store udvalg af opskrifter med DROPS Kid-Silk her

DROPS Kid-Silk er meget velegnet til lette modeller, hvor garnet virkelig kommer til sin ret som ved toppe, sjaler og lignende. Dog kan det også kombineres med andre garner som uld for at give den flotte, lette og puffede effekt.

Køb DROPS Kid-Silk her

Alle de opskrifter, som er udviklet af GarnStudio med DROPS Kid-Silk er lavet med henblik på at fremhæve garnets bedste kvaliteter. Opskrifterne er alle med udførlige guides, så du kan blive guidet sikkert gennem processen fra start til færdigt produkt. Opskrifterne er desuden alle korrekturlæst og gennemgået nøje, så du er sikker på at få en rigtig god opskrift, når du køber garn fra DROPS.

Se alle vores opskrifter fra DROPS her

Kan DROPS Kid-Silk bruges alene?

DROPS Kid-Silk kan sagtens bruges uden følgetråd. Dog anbefaler vi at bruge mindst to tråde, da resultatet med en enkelt tråd kan blive meget finmasket og delikat. Når du anvender flere tråde DROPS Kid-Silk til at strikke f. eks. en sweater, så er du garanteret et meget blødt og struktureret resultat. Mange ynder desuden at bruge DROPS Kid-Silk i hulmønster, da det virkelig træder tydeligt frem i det fine garn.

Se det store farveudvalg i DROPS Kid-Silk her

Sweateren her er strikket med 3 tråde DROPS Kid-Silk. Selvom så mange tråde kombineres, så ser blusen ikke tung ud. Det lette garn med den let børstede effekt hjælper nemlig med at holde den lette struktur, selvom flere tråde kombineres. Desuden er blusen strikket i et rigtigt flot hulmønster, som gør den ekstra let og luftig at se på

Find den gratis opskrift på blusen her

DROPS Kid-Silk som følgetråd

DROPS Kid-Silk er helt ideel som følgetråd, da den giver et flot spil i farvevalget og mere struktur til strikket. Silken er nemlig rigtig god til at holde arbejdet på plads, så det strikkede eller hæklede mesterværk ikke falder sammen over tid. Desuden giver den børstede mohair en smuk, “fluffy” overflade, som er meget populært i tiden.

I blusen her er Drops Kid-Silk kombineret med DROPS Sky. Man siger, at DROPS Kid-Silk er følgetråden, da det er den tyndeste tråd, som omgiver den tykkere tråd fra DROPS Sky. Her giver den flotte mohair et flot og puffet udtryk, mens silken hjælper med at holde strukturen i blusen på plads, så den ikke bliver slasket med derimod luftig.

Her kan du finde opskriften på blusen med DROPS Kid-Silk og DROPS Sky

Pleje og vask af DROPS Kid-Silk

Mohair skal som altid håndvaskes på maksimalt 30 grader varmt vand. Her anbefaler vi et uldvaskemiddel, som røres godt ud i vandet inden det hæklede projekt puttes i. Det er meget væsentligt, at tøjet ikke vrides eller skrubbes, da det vil ødelægge de små og fine mohairfibre. Til slut er det også vigtigt at skylle tøjet godt igennem bagefter, så eventuelle sæberester ikke sidder tilbage.

Køb DROPS Kid-Silk her

Mohair er et meget sart garn, som ikke tåler høje temperaturer. Vi anbefaler derfor altid at vaske efter det mest sarte garn. Hvis DROPS Kid-Silk kombineres med merinogarn eller lignende, så følg altid vaskeanvisningen på det mest sarte garn. Når DROPS Kid-Silk kombineres med merino, er det desuden vigtigt ikke at komme til at trække i tøjet, da man kan komme til at trække fibrene lange.

Læs mere om merinogarn her

Når tøjet skal tørre, så lad det ligge fladt. Mange lægger det på et håndklæde, men her er det vigtigt at skifte det ud jævnligt, så det ikke ligger på et vådt håndklæde.

Læs mere om mohair her