Strikket julegave

Findes der noget bedre end hjemmestrikkede julegaver? Ikke hvis du spørger os! Mulighederne for strikkede gaver er simpelthen så mange. Derfor har vi herunder samlet en række julegaveidéer til dig, der mangler inspiration til den helt rette gave til dén, du holder af.

Se alle vores juleopskrifter her.

Mulighederne for strikkede julegaver er uendelige. Alt efter hvor meget tid du har, kan du derfor enten vælge at kaste dig ud i et større projekt eller et mere overskueligt projekt, der ikke tager mere end et par timer at strikke.

Den store julegave

Lige meget om du er voksen eller barn, er store julegaver altid et sikkert hit under juletræet. Der er flere store projekter, du kan gå i gang med, hvis blot du starter i lidt god tid.

En rigtig god (og stor) gave er et strikket tæppe. Hvad end tæppet er til en baby, et barn eller en voksen, garanteres du et hyggeligt strikkeprojekt. Samtidig får du mulighed for at prøve forskellige strikketeknikker af og lege med smukke farver. Et strikket tæppe kan holde i mange år, og samtidig er et hjemmestrikket tæppe ofte forbundet med hygge og nostalgi.

Du kan læse mere om strikkede tæpper her og se et udvalg af vores opskrifter herunder.

En anden stor julegave kan tage form af en lun og lækker sweater. Strikkede sweatre er noget af det bedste, der findes. Så hvis du har tid og overskud til at strikke en sweater til én, du har kært, vil det helt sikkert ikke være spildt arbejde!

Hjemmestrikkede sweatre kan - ligesom tæpper - holde i årevis og skabe stor glæde hos modtageren. Vi tilbyder en lang række opskrifter på flotte sweatre til både børn og voksne. Du vælger selv, om sweateren skal kunne bruges året rundt, eller om det skal være en julesweater, man glæder sig til at finde frem hvert år til december.

Den personlige julegave

Mulighederne for personlige julegaver er mange og afhænger meget af, hvem der skal modtage gaven. Herunder får du dog inspiration til, hvordan personlige julegaver i strik kan tage form.

Et par lune julevanter går man aldrig galt i byen med. Vanter er et must-have i vintersæsonen, og hvorfor ikke gå rundt med et par smarte og unikke? I vores udvalg af strikkeopskrifter finder du en lang række gratis opskrifter på lune vanter. Udvalget byder bl.a. på flotte vanter med julemønster og på ensfarvede vanter.

En anden skøn julegave at modtage er en pude med et flot strikket pudebetræk. Trænger modtageren af din gave til at få piftet stuen, soveværelset eller børneværelset op, så kan flotte puder være sagen.

Er modtageren af julegaven en læsehest? Så kan du glæde vedkommende med et flot jule-bogmærke. Et bogmærke er et nemt og hurtigt projekt, som samtidig er super personlig og julet.

En personlig og dejlig gave er også en wellnesspakke, som kan tilpasses modtageren af gaven. Fyld en flot kurv med strikkede klude, make-up pads, sæbeposer og håndklæder og tilføj evt. en lækker creme eller sæbe. De forskellige strikdele tager ikke lang tid at strikke, og derfor kan du på kort tid fylde kurven med mange strikkede lækkerier.

Den praktiske julegave

Praktiske gaver er ofte nogle af de bedste, fordi de i den grad kan bruges i hverdagen. Praktiske julegaver kan komme i mange forskellige afskygninger, og her får du nogle bud på dem.

Strikkede grydelapper er en uundværlige del af køkkenet. Samtidig kan et sæt strikkes i den stil, som passer bedst i modtagerens hjem. Ofte strikkes grydelapper i bomuld, da bomuld er god til at modstå varmen fra gryder, pander og fade. Samtidig kan meget bomuldsgarn tåle at blive vasket i maskine og på høje temperaturer, hvilket gør det nemt at rengøre grydelapperne.

I vores udvalg af strikkeopskrifter på grydelapper finder du både grydelapper strikket med retstrik, vaffelmønster, perlestrik og nordisk mønster. Derudover finder du ensfarvede grydelapper og flerfarvede grydelapper. Mulighederne er altså mange, så det er bare med at vælge en opskrift.

Andre bud på praktiske julegaver er klude og viskestykker, som også er uundværlige i køkkenet. Derudover går strikkede strømper aldrig af mode. Man kan aldrig få for mange strømper, og derfor er en sådan gave også en sikker vinder, der kan holde i årevis.

Den hurtige julegave

Det behøver ikke tage lang tid at strikke en julegave, som vil skabe stor glæde hos modtageren. Hvis du står i sidste øjeblik og mangler en julegave, kan du herunder få inspiration til mulige gaver.

Hårelastikker/scrunchies og make-up pads er nemme, hurtige og sjove projekter. Her kan du få brugt nogle af alle dine garnrester og lege med garnfarver og mønstre.

Julepynt er også en god idé, hvis du mangler en hurtig gave. Julepynt kan hænges op år efter år og minde modtageren om, at det er netop dig, der har strikket det fine pynt. Du kan på denne side finde alle vores juleopskrifter, hvoriblandt du finder meget fint strikket julepynt. I udvalget finder du bl.a. små søde mus, engle og snemænd.


Hvis det gerne skal gå rigtig hurtigt med julegaven, tilbyder vi også gavekort. Dette er den ideelle gave til hende eller ham, der selv holder af at strikke eller hækle. På den måde kan personen nemlig selv vælge, hvad hun/han mangler til sine kreative projekter.

Tjek vores digitale gavekort ud her.

Rigtig god fornøjelse med at strikke en skøn julegave :-)