Strikkeopskrift Gulvtæppe

Hjemmestrikkede tæpper er helt fantastiske og kan holde i mange år. Hvis du allerede har prøvet at strikke et tæppe eller er nybegynder, så kan du sagtens kaste dig ud i at strikke et gulvtæppe. Et strikket gulvtæppe er et skønt projekt, som vil resultere i et praktisk og personligt tæppe til dit hjem og indretning.

Se alle vores tæppeopskrifter her.

Gulvtæpper har mange gode kvaliteter. De kan fungere lyddæmpende i et rum, og de varmer og giver et hyggeligt og personligt præg til resten af din indretning. Derudover kan de bruges hele året rundt. Du kan dog også vælge at strikke et sommerligt gulvtæppe, som du skifter ud med et mere kraftigt og tykt tæppe om vinteren.

Der findes rigtig mange forskellige tæpper at strikke, hvilket betyder, at du med sikkerhed kan komme i gang med at strikke et tæppe lige efter dit behov.

Her kan du se vores gratis opskrifter på strikkede tæpper og hæklede tæpper.

Inden du går i gang med dit hjemmelavede gulvtæppe, bør du overveje, hvilket garn du vil strikke i. Det er en klar fordel at strikke i et slidstærkt garn, da det skal kunne holde til at blive gået på dagligt. Derudover kan du overveje, om garnet skal kunne maskinvaskes. I vores store udvalg af garnkvaliteter fremgår det, om et garn kan vaskes, og i så fald på hvor mange grader.

Et sikkert garnvalg vil være at strikke et tæppe i bomuld. Her vil et godt valg være vores populære DROPS Paris, som består af 100% bomuld. Paris er spundet af flere tynde tråde og har et delikat og rustikt udtryk. Garnet findes i to forskellige typer: DROPS Paris Uni Colour, som består af 100% kæmmet bomuld, og DROPS Paris Recycled Denim, produceret af 100% genbrugt bomuld. Begge typer har den fordel, at de kan maskinvaskes ved op til 60 grader. Derudover strikkes  eller hækles de begge let og hurtigt, og derfor er det et godt valg til nybegyndere og for interiørprojekter såsom gulvtæpper. Derudover kan Paris med fordel bruges til klude, grydelapper, håndklæder og viskestykker.

Med dette skønne bomuldsgarn kan du strikke et tæppe i de flotteste farver. Du kan også tjekke vores andre bomuldsgarner ud lige her.

Et gulvtæppe er vigtigt for resten af et rums indretning, stil og udtryk. Derfor er det vigtigt, at du vælger garnfarver ud fra, hvad der passer til indretningen og din personlige smag. Du kan vælge at strikke et gulvtæppe i én farve eller gå all in på farver og mønstre. Du kan for eksempel vælge at kombinere retstrik og striber og få et smukt gulvtæppe, som du kun bliver glad af at se på hver dag.

Se alle vores garner og garnfarver her.

Ønsker du at hækle et hjemmelavet gulvtæppe frem for at strikke et, så kan du også sagtens komme i gang med sådan et projekt. Vi har en lang række gratis opskrifter på hæklede gulvtæpper, samt et stort udvalg af hæklenåle i topkvalitet. Her kan du både komme i gang med et farverigt gulvtæppe der hækles i bomuldsgarn, et mere kraftigt gulvtæppe der hækles i uld, eller et stilrent gulvtæppe der hækles i stofgarn.

Se alle vores opskrifter på hæklede gulvtæpper.
Se vores udvalg af hæklenåle her.

Du kan også gå på opdagelse blandt vores gratis opskrifter på strikkede tæpper og plaider til voksne eller vores opskrifter på strikkede babytæpper. Her kan du nemt finde inspiration, hvis du gerne vil lave et tæppe til dig selv eller til en nybagt mor og hendes baby, der fortjener den bedste barselsgave.

God fornøjelse med dit nye strikkede gulvtæppe :-)