Strikkeopskrift Poncho

Mangler du et lækkert og hyggeligt strikkeprojekt til dig selv eller en veninde? Så kan vi anbefale dig at strikke en skøn poncho. En poncho er en perfekt tilføjelse til garderobeskabet og kan bruges hele året rundt.

Se vores gratis strikkeopskrifter på poncho her.

I vores udvalg af strikkeopskrifter på ponchoer finder du en række forskellige ponchoer til forskellige formål. Så om du er til en lang eller kort poncho, en farverig eller klassisk, eller en som kan bruges til fest, hverdag eller hjemmebrug, så tjek udvalget ud og find den opskrift, der passer til dig.

Alle opskrifterne er gratis og kan downloades direkte fra hjemmesiden.
Se hele vores udvalg af strikkeopskrifter her.

Vi har ponchoopskrifter til både børn og voksne. Der er mange muligheder for, hvordan du kan bruge en poncho. Du kan for eksempel anvende den som en let jakke til den milde årstid eller over en jakke til den køligere årstid. En poncho kan også være en fin tilføjelse til hverdagslooket, for eksempel over en kjole eller over en skjorte og et par jeans. De fleste ponchoer har ingen ærmer og kan anvendes til en lang række forskellige looks, både til hverdag og fest.

Blandt vores opskrifter finder du også nogle ponchoer med lange ærmer, de såkaldte ponchobluser. Disse fungerer super fint som et supplement til strikkede sweatre. Mulighederne med ponchoer er altså mange. Men næsten ens for alle typer af ponchoer er, at de vil tilføje dejlig varme til overkroppen og derved kan benyttes året rundt.

Før du begynder at strikke en poncho, bør du overveje, hvilken funktion den skal have. Skal den anvendes om vinteren eller om sommeren? Skal den anvendes til hverdag eller fest? I så fald kommer valget af garntype til at spille en rolle. Hvis du for eksempel ønsker at strikke en lun poncho til vinterbrug, kan det være en god idé at vælge en opskrift, der benytter et lunt uldgarn. Tykkelsen af garntypen vil også spille en rolle og afgøre, om ponchoen bliver tyk og varm eller mere luftig og let.

Se hele vores udvalg af uldgarner her.

Blandt vores garner finder du en lang række forskellige farver. Det er her, du har mulighed for at sætte dit personlige præg på din poncho. Du kan nemlig uden tvivl finde netop de garnfarver, du synes bedst om, og derved få en unik og personlig poncho, der passer netop til dig.

Hvis du har svært ved blot at vælge én garnfarve, kan du også vælge at kombinere flere flotte farver. På den måde kan du strikke en flerfarvet poncho i for eksempel striber eller et fint mønster.

Se alle garner her og find dine yndlingsfarver.

Ved at strikke en poncho kan man lære forskellige strikketeknikker at kende. Man kan for eksempel strikke en poncho med retstrik, raglan, snoninger, bobler eller hulmønster. Man kan også vælge at strikke en flot poncho med striber eller mønster. Det er helt op til dig, hvad du vælger. Én ting er sikkert: der er nok at vælge imellem i vores udvalg af gratis opskrifter.

Én af vores ponchoopskrifter er denne super fine og søde poncho til børn i str. 1-2 år. Ponchoen er strikket i garnet Go Handmade Vintage, som består af 70% uld og 30% bambus. Garnet er glansfuldt og slidstærkt, og sammensætningen af uld og bambus gør, at garnet både har en blød og let fornemmelse samtidig med, at det er holdbart og holder i lang tid.

Tjek alle vores bambusgarner ud her.

Hvis du er glad for strikkede ponchoer, er du helt sikkert også vild med strikkede sjaler. Et strikket sjal er (ligesom en poncho) et hyggeligt og lunt projekt, som mange strikkere giver sig i kast med. Både erfarne strikkere og nybegyndere kan nemlig strikke et sjal, og strikkede sjaler kan bruges uanset årstid og outfit. Derudover kan et hjemmelavet sjal holde i flere år - måske generationer.

Opskrifter på strikkede sjaler.

Vi håber, at du nu er klar til at gå i gang med din eget strikkede poncho :-) Rigtig god fornøjelse.