Strikkeopskrift Top

Står du og mangler en smuk top? Så kunne du overveje at strikke en selv. På den måde får du en unik og hjemmelavet tilføjelse til dit klædeskab. Strikkede toppe kan bruges til mange forskellige anledninger. Brug den for eksempel om sommeren over en nederdel eller et par shorts, eller om vinteren med en langærmet bluse indenunder.

Hvis du har forelsket dig i idéen om at strikke en top selv, så er du landet på den rette side. Her kan du nemlig se et udvalg af vores gratis opskrifter på toppe og få inspiration til dit nye projekt. Hvis du gerne vil have inspiration til andre strikkeprojekter, kan du besøge denne side. Her finder du nemlig alle vores gratis strikkeopskrifter.

    

Udforsk hele vores udvalg af opskrifter på strikkede toppe her.

Her på vores hjemmeside kan du gå på opdagelse i vores flotte opskrifter på strikkede toppe. Lad dig inspirere af de forskellige opskrifter, deres farver, udtryk og materialer og vælg en gratis opskrift, du vil gå i gang med.

I udvalget finder du både toppe med korte ærmer og helt uden ærmer. Toppenes form varierer også, hvor nogle for eksempel har høj hals, andre åben hals. Ved at strikke en top kan du også udforske forskellige strikketeknikker. Opskrifterne på toppe byder nemlig på alt fra bladmønter, hulmønster og bølgemønster til rib, raglan og snoninger.

Hvis du ønsker at strikke en top til sommerbrug, anbefaler vi at strikke i bomuldsgarn. Det vil nemlig få toppen til at føles let og få huden til at ånde. Det bliver ikke noget problem at finde en opskrift, der benytter bomuldsgarn. De fleste af toppene i vores opskrifter er nemlig strikket i bomuld.

Her kan du se vores udvalg af bomuldsgarn.

Vi har meget forskelligt bomuldsgarn, og hver kvalitet præsenterer et bredt farvespektrum. Derfor har du rig mulighed for at strikke en top i netop din yndlingsfarve eller kombinere flere forskellige farver, som du holder af. Noget af det bedste ved at strikke tøj selv er nemlig, at man ikke behøver vælge den farve, som er anvist i opskriften. Farvevalget er helt op til én selv og ens personlige smag.

Når du har fundet den rette opskrift på en smuk top, kan du på vores hjemmeside også nemt og hurtigt finde de strikkepinde, du skal anvende til arbejdet. Mange toppe strikkes på rundpinde. Vi har en lang række forskellige rundpinde - både faste og udskiftbare. Her kan du både vælge mellem pinde i træ og metal, alt efter hvad du foretrækker. Hvis du ønsker at have flere pinde at vælge mellem, kan det være en god idé at tjekke vores rundpindesæt ud. Det smarte ved et sæt er, at du ikke behøver købe nye pinde, hver gang du skal i gang med et nyt strikkeprojekt. Her har du nemlig en række forskellige pindestørrelser, som du kan veksle mellem.

Se vores mange rundpinde her.
Og tjek vores rundpindesæt ud her.


Blandt vores opskrifter på strikkede toppe finder du blandt andet denne smukke top med navnet “Spiced Breeze”. Opskriften er populær, og det forstår vi godt. Den emmer nemlig af sommerstemning. Samtidig er dens form simpel: den strikkes i glatstrik med kanter i rib, og så kan den strikkes i et væld af smukke farver. Til arbejdet benyttes nemlig DROPS Paris, som kommer i en lang række farver. Garnet er derudover et skønt bomuldsgarn, der hverken klør eller stikker.

I udvalget af opskrifter finder du også denne smukke “Siempre Celeste” top. Den har en smuk form og strikkes med flot bølgemønster. Vælg for eksempel en flot pastelfarve som på billedet eller gå med en mere kraftig farve. Valget er helt op til dig :-)

Vil du hellere hækle en top frem for at strikke den? Så læs mere om hækleopskrifter her.

Du kan også se hele vores udvalg af hækleopskrifter her.
Og her kan du se vores hæklede toppeopskrifter til dame.

Nu håber vi, at du har fået inspiration til dit nye strikkeprojekt i form af en strikket top. Ellers er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice med spørgsmål til opskrifter, garn, pinde osv.

Rigtig god fornøjelse med din strikkede top!