Strikkeopskrift Vanter

Er efteråret og vinteren på vej? Så er det med at gribe strikkepindene og gå i gang med projekter, som kan holde dig lun hele den kolde sæson. Strikkede vanter sikrer dig lune hænder, og derfor er et sådant strikkeprojekt både hyggeligt og virkelige gavnligt.

Se alle vores strikkeopskrifter på vanter her.

Vanter er kendetegnet ved at have et separat rum til tommelfingeren og et fælles rum til de andre fingre. Vanter kan benyttes af både børn og voksne og er næsten en nødvendighed at eje, når vintersæsonen er over os.

Det gode ved strikkede vanter er, at det er et overskueligt strikkeprojekt at gå i gang med. Samtidig får man gavn af resultatet hvert eneste år. Hvis du ikke står og mangler flere vanter til dig selv, så vil hjemmestrikkede vanter med garanti fungerer som en perfekt vintergave til én, du holder af. Gaven vil nemlig være super personlig og dejligt anvendelig.

Her på hjemmesiden kan du gå på opdagelse i et stort udvalg af opskrifter på strikkede vanter. Opskrifterne kommer både til voksne, børn og babyer, og samtidig byder de på mange forskellige strikketeknikker. Derfor er der noget for enhver strikkers smag.

Se alle vores strikkeopskrifter her.

Nogle meget populære vanter, som falder i manges smag, er vanter med nordisk mønster. Sådanne vanter er super flotte og vil helt sikkert begejstre de fleste. Så hvis du er vild med at strikke mønster og lege med flotte farvekombinationer, så er nordisk mønster måske noget for dig. Herunder kan du se et udvalg af vores opskrifter på vanter med nordisk mønster.

Andre meget populære vanter at strikke er vanter med strukturmønster. Disse vanter strikkes oftes i én farve, så hvis du er til et par mere enkle - men samtidig super smukke - vanter, så er vanter med strukturmønster måske det, du skal vælge. Herunder ser du et udvalg af vores strikkeopskrifter på vanter med flot strukturmønster.

Vanter kan også strikkes på mange andre måder og med forskellige teknikker. Her kan snoninger, rib og helpatent nævnes. Disse teknikker giver også nogle utrolig flotte vanter med fine detaljer.

Som du kan se på billederne, kommer mange af vores vanteopskrifter som en del af et sæt. På den måde indeholder flere opskrifter både opskriften på et par flotte vanter og opskriften på f.eks. en hue, et pandebånd, en hals eller et par sokker, der matcher vanterne. Med en af disse opskrifter kan du altså nemt blive klar til vintersæsonen og både holde hænder, ører og fødder varme.

Når det kommer til valget af garn, man skal strikke sine vanter i, er det en god idé at vælge et lidt tykt og varmt garn. De fleste af vores opskrifter på vanter benytter garner, der består af 100% uld eller af en blanding af f.eks. uld og mohair. Med disse garner er du garanteret at kunne holde fingrene varme. Samtidig er garnerne lækre og nemme at strikke med. Når du skal vælge garn er det samtidig vigtigt, at garnet er blødt, og at det ikke kradser. På den måde kommer vanterne til at føles bedst muligt mod huden.

Se alle vores uldgarner her.

Rigtig god fornøjelse med dine strikkede vanter :-)