Strikkeopskrifter for nybegyndere

Som helt ny strikker kan det være svært at finde den rette opskrift. Mange tror, at de kun kan strikke klude og små huer til at starte med, men faktisk er der masser af bluser derude, som kan strikkes, selvom du er ny med strikkepindene.

Find alle vores opskrifter her

Derfor har vi sørget for at samle et bredt udvalg af opskrifter til dig, der er helt ny i strikkeverdenen. Her er lidt af hvert at vælge imellem, så du er sikker på at finde en opskrift, der passer til dig.

Din guide til den rette strikkeopskrift som nybegynder

Der er nogle helt essentielle ting at kigge efter i en opskrift, når du skal til at strikke dit første projekt. Derfor har vi samlet nogle trin, som du kan vinge af, når du skal til at i gang.

Tydelige instruktioner: Se efter opskrifter med klare og præcise instruktioner, som er nemme at følge. Det er også en rigtig god idé at kigge efter opskrifter, hvor der er tilknyttet videoeksempler, så du selv kan se, hvordan det skal gøres. Her er især opskrifter fra DROPS gode, da de har et kæmpe udvalg af videoer, der kan guide dig gennem opskriften.

Enkle teknikker: Det er utroligt vigtigt at vælge en opskrift med enkle masketyper og teknikker, som du enten allerede er fortrolig med, eller som du hurtigt kan lære. Det kan være masker som ret, vrang og at strikke de to ovenstående sammen.

Trin for trin: Mange opskrifter er i dag skrevet i et indforstået strikkesprog. Heldigvis er der stadig nogle, der fokuserer på at lave opskrifter, hvor alle kan være med. Så kig efter, om det tydeligt fremgår af opskriften, at den er til nybegyndere, for på den måde kan du stole på, at opskriften er beskrevet i tydelige trin.

Danske opskrifter: Når man som nybegynder skal finde hoved og hale i en opskrift, så er det også vigtigt, at termerne er på dansk. På den måde bliver man ikke forvirret over et andet sprog, hvor maskebegreberne kan være anderledes end dem, vi kender. Heldigvis er hele vores store udvalg af opskrifter fra blandt andet DROPS, Mayflower og Cewec på dansk.

Positive anmeldelser: Før du begynder på en opskrift, så er det en god idé at læse anmeldelser fra andre strikkere. Det kan give dig en idé om sværhedsgraden. Her hos YarnLiving sørger vi for altid at have sporet til anmeldelser åbent, så det er muligt at give sin mening om både opskrifter, garn og tilbehør.

Nemme opskrifter

Det skal være nemt at komme i gang med at strikke, og derfor har vi herunder samlet tre nemme opskrifter til dig, der er ny med strikkepindene. Vi starter ud med et mindre projekt, nemlig en karklud, som altid er belejlig at have i hjemmet. Derudover har vi fundet et hue, som bare er lige ud ad landevejen samt en sweater, som man også kan strikke, selvom man er ny med strikkepindene.

Karklud: Vil du lære et par grundlæggende strikkefærdigheder, men rent faktisk kunne bruge arbejdet til noget? Så start ud med en klud! Her har vi fundet en flot klud, der strikkes i perlestrik, som er en kombination af skiftevis ret og vrang. Den er supernemt at gå til, og så kan den laves i alverdens farver. Alt du skal bruge er bare et par strikkepinde og lysten til at lære at strikke. Find opskriften her.

Hue: En hue er en af de nemmeste ting at gå i gang med. Det skyldes, at du som oftest skal strikke rib hele vejen rundt (skiftevis ret og vrang), og samtidig lærer du at strikke rundt. Huen, som vi har fundet frem, er strikket i DROPS Air, som er et lækkert, chunky og varmt garn. Er du interesseret i at strikke en nem hue? Så er opskriften her.

Strikket damesweater: Når man skal i gang med at strikke sin første sweater, så er det vigtigt at strikke i et tykt garn. På den måde kan man nemt se maskerne, så det bliver nemmere at gøre resultatet pænt og ensartet. Her har vi fundet en lækker og chunky sweater fra DROPS kaldet Dreams of Ireland. Den er strikket i DROPS Snow, som er et lækkert uldgarn. Til sweateren kommer desuden også videoer, der kan hjælpe dig med at få teknikken helt på plads. Find opskriften her.

Altid nye opskrifter

Her hos YarnLiving gør vi vores absolut bedste for at følge med på strikkemoden. Derfor sørger vi også hele tiden for at opdatere vores kæmpestore udvalg af opskrifter hver uge. På den måde kan du altid finde nye og gode opskrifter her på vores hjemmeside. Herunder har vi samlet alle de nyeste opskrifter.