Hvordan ændrer man størrelsen på sit hæklede tæppe

Hvis du nogensinde har stillet dig selv dette spørgsmål, så er du helt sikkert langt fra den første. Du har endelig grundet lige dén opskrift, som du ønsker, og så er tæppet enten for lille eller for stort til dit ønske. Frygt ej, det er faktisk slet ikke så svært at ændre størrelsen på tæppet, så det passer til dig.

Se alle vore opskrifter på hæklede tæpper her.

Når du skal ændre størrelsen på dit hæklede tæppe, så afhænger det af, hvilken type tæppe du ønsker at strikke. Den måde, hvorpå man ændre størrelsen på et tæppe lavet af ruder eller lapper er nemlig anderledes fra den måde, hvorpå størrelsen ændres i et tæppe med mønster. Heldigvis, kan du læse om de forskellige metoder her.

Hvis du ønsker at ændre størrelsen på et tæppe med lapper eller ruder, så skal du hækle flere ruder. Hvis du synes, at du har hæklet nok ruder, så kan en bredere kant mellem ruderne også gøre tæppet både større og bredere. Du kan desuden tilføje en kant af stangmasker eller buer for at give tæppet ekstra vidde.

Se vores store udvalg af hæklenåle her

Om du derimod sidder med en opskrift, hvor tæppet hækles i et mønster fra den ene ende til den anden, så er der hjælp at hente direkte i opskriften. Her vil der nemlig altid stå, hvilket antal masker mønsteret skal deles med for at opnå et bredere tæppe. Her vil det som oftest stå, hvad mønsteret er delbart med som 18+2. Det betyder, at mønsteret er delbart med 18, og så med 2 kantmasker. Derfor skal du altså lægge 18, 36 eller 54 masker til for at udvide tæppet i bredden og omvendt trække dette fra. Hvis du derimod ønsker at forlænge tæppet, så hækler du blot videre på mønsteret, til du synes det har den rette størrelse.

Klik her for at se vore garner

Du kan desuden også udvide et tæppe, hvis du hækler det rundt eller i én stor oldemorfirkant. Her er det vigtigt, at du fortsætter med at tage ud og fortsætter mønsteret til tæppet har den rette størrelse.

Vi håber, at du nu føler dig klædt på til at ændre størrelsen på dit tæppe, så det passer til dig :-)