Hækleopskrift bluse

Skal du til at lave en ny bluse til klædeskabet? Her i artiklen kan du finde hjælp til at finde den helt rigtige opskrift, garn og hæklenål, så du kan komme godt i gang med projektet.

Bluser er et absolut must-have, og hæklede bluser er altså ingen undtagelse. Med de mange forskellige typer hæklede bluser til både hverdag og fest, så er du helt sikker på at finde en opskrift blandt vore, som passer lige til dig.

Se det store udvalg af hæklede bluser her

Gå på opdagelse i alle hækleopskrifter her

En hæklet bluse kan bruges til adskillige anledninger. Den samme bluse kan styles forskelligt, så den både kan bruges på arbejdet, til møder, fødselsdagsfest, kaffedates eller som hyggebluse i sofaen. Mulighederne er altså mange med et hæklet bluse, hvis blot den kombineres med det rette tøj og passes godt på.

Hos os finder du en lang række forskellige, hæklede bluser. Leder du efter en bluse med korte eller lange ærmer? Med mønster eller i en helt ensartet farve? Måske leder du efter en stor og chunky bluse, som skal hækles på en stor hæklenål, så den er hurtigt klar. Blandt vores mange gratis opskrifter på hæklede bluser er du helt sikker på at finde den rette.

Dyk ned i vores store udvalg af gratis opskrifter på hæklede bluser her

Inden du går i gang med at hækle din bluse, så er det vigtigt at overveje, hvilken type bluse du leder efter. Der kan være stor forskel på éns behov efter, hvorvidt man leder efter en bluse til sommer eller vinter. Skal blusen kunne maskinvaskes eller er det nok med den selvrensende uld?

Hvis du ønsker at hækle en let og lækker sommerbluse, så vil vi klart anbefale enten bomuld eller en bomuldsblanding som Drops Muskat eller Viking Bambino. Bomuld er nemlig et garn, som gør, at du ikke får det for varmt om sommeren, da det ikke isolerer varmen ved din krop. Bomuld er desuden et rigtigt godt valg, fordi det kan tåle maskinvask på helt op til 60 grader. Hvis blusen skulle blive ramt af en bølge eller en klat is, så er der altså hjælp at hente, hvis blusen er hæklet i bomuld

Læs mere om bomuldens egenskaber her.

Klik her for at se vores store udvalg af garn med bomuld.

Om du derimod ønsker at gå i gang med en varm og chunky sweater til at putte dig i til vinter eller de kolde sommeraftener, så er der også en hækleopskrift til dig. Det oplagte valg er en bluse i uld, da det er temperaturregulerende, så det kan holde dig varm i det kølige vejr. Uldgarn kommer i et utal af forskellige tykkelser, kvaliteter og farver, så der er rigtigt mange og forskelligartede muligheder.

Læs mere om uldgarn her

Noget uldgarn er SuperWash-behandlet, hvilket betyder, at ulden er behandlet, så den kan maskinvaskes. Her kan du altså opnå en lækker kombination mellem en lun og lækker bluse, som også kan vaskes i en maskine. På den måde er SuperWash-behandlet garn altså helt idéelt til fremstilling af tøj, som du ofte bruger.

Lær endnu mere om SuperWash her

Når du har valgt det rette garn til din opskrift, så er det også vigtigt at have den rigtige hæklenål. En hæklet bluse er nemlig ofte et større projekt, og derfor er det også essentielt med den rigtige hæklenål, som ligger godt i hånden. Udover det ergonomiske hæklenålesæt med hele 12 forskellige størrelser, så kan du også finde en lang række andre hæklenåle, som alle har forskellige egenskaber.

Læs mere og find den rigtige hæklenål til dig her

Faktisk er det slet ikke så svært at hækle sin egen bluse. De fleste kræver meget simple teknikker og en forståelse for opskriften. Derfor er det altså bare at lære hækleteknikker som fastmasker, stangmasker og halvstangmasker, og så er du allerede rigtigt godt i gang med at kunne hækle din egen bluse.

Se vores store udvalg af hækleopskrifter her

Vi håber, at du nu føler dig klædt på til at påbegynde projektet ‘Hæklet Bluse’

God fornøjelse :-)