Hækleopskrift gulvtæpper

Et hæklet gulvtæppe er et sjovt og udfordrende projekt, som kan holde i mange år - og endda generationer. Kast dig ud i det, om du er nybegynder eller en erfaren hækler, for der er nemlig gratis hækleopskrifter til gulvtæpper på alle niveauer.

Se vores opskrifter på hæklede tæpper her

Gulvtæpper er et dekorativt interiør, som kan hækles lige efter dine behov. Mangler du et gulvtæppe ved sengen, som kan holde fødderne varme om vinteren, et gulvtæppe foran bruseren som kan tage det værste vand eller måske et lille, dekorativt gulvtæppe til stuen. Uanset, hvilket type opskrift du leder efter, så har vi én der kan passe til dit behov.

Her kan du se vores gratis opskrifter på hæklede tæpper og strikkede tæpper.

Når du skal i gang med dit gulvtæppe, så er det vigtigt at vælge et slidstærkt garn, så tæppet kan holde til det hårde slid, som komme ved at ligge på et velbefærdet gulv. Derudover er det også godt med et garn, som kan maskinvaskes, da det naturligvis er udsat for en del skidt og bakterier. Ved alle vore garner står der noteret, hvordan det skal vaskes og håndteres.

Se vores store udvalg af garn her 

Det sikre valg, når det kommer til gulvtæpper er bomuldsgarn. Bomulden er nemlig yderst slidstærk og kan vaskes på høje temperaturer. Vi kan blandt andet tilbyde Yarn and Colors Epic, som har mere end 100 flotte farver, så her er du sikker på at finde én, som falder lige i din smag. Garnet er 8/8 bomuld, hvilket betyder, at garnet er spundet af 8 tråde, og det er derfor tykkere end 8/4 bomuldsgarn, som er spundet af 4 tråde bomuld. Garnet giver derfor et rustikt og flot udséende. Hvis der skulle forekomme overskydende garn til gulvtæppet, så kan Yarn and Colors Epic også bruges til hæklede klude, grydelapper og håndklæder.

Du kan se vores store udvalg af 8/8 bomuldsgarn her

Dit hæklede gulvtæppe kan både hækles med god luft mellem maskerne eller mere kompakt, alt efter hvilket udtryk du ønsker. Hvis du ønsker et pyntetæppe, som skal være på gulvet for at give en mere luftig og let æstetik, så kan vi anbefale opskrifter, hvor der indgår masser af luftmasker og en større nålstørrelse. Hvis du derimod ønsker et tæppe, som kan holde fødderne varme, så anbefaler vi et mere kompakt tæppe.

Tæppet her er lavet i en blanding af tætte stangmasker og luftmasker, som giver tæppet et let look. Tæppet er hæklet rundt, som bidrager til det mere lette og luftige udseende. Det er desuden hæklet i Drops Paris, som er et 100% bomuldsgarn. Garnet er spundet af flere tynde tråde, og har derfor et rustikt men samtidig delikat udtryk. Drops Paris findes i to typer: Drops Paris Uni Colour, som består af 100% finkæmmet bomuld og Drops Paris Recycled Denim, som er lavet af 100% genanvendt bomuld.

 

Et hæklet gulvtæppe kan også gøres mere kompakt. Dette kan gøres ved at hækle i et tættere mønster som her, hvor der er brugt Ribbon fra Mayflower. Garnet er yderst velegnet til gulvtæpper, da det tåler vask ved op til 40 grader. Det tykke garn er både elastisk og lækkert at arbejde i. Desuden kræver det en stor hæklenål, så arbejdet er hurtigt færdigt.

Vi håber, at du her har fundet inspiration til dit næste hæklede gulvtæpper. Hvis du hellere vil give dig i kast med et strikket gulvtæppe, så kan du læse mere om det her.