Hækleopskrift strømper

Et perfekt projekt at gå i gang med er hæklede strømper og sokker, da man aldrig kan få for mange. De hæklede strømper er nemlig helt uundværlige i vintersæsonen for at holde fødderne varme og tørre. Hæklede strømper kan laves på et utal af måder, så de ikke kun er begrænset til de kolde sæsoner, men også til de varmere dage, hvor man trænger til lidt hjemmelavet om fødderne.

Se vores store udvalg af gratis opskrifter på hæklede strømper her

Først og fremmest, så kan det nogle gange være svært at kende forskel på, hvad en sok og en strømpe her. Forskellen er faktisk ganske simpel; strømper har et skaft, mens sokker er korte og ofte kun dækker lige over ankelen. Heldigvis kan vi tilbyde opskrifter på både hæklede og strikkede strømper

Udvalg af strikkede strømper

Det bedste ved at lave sine egne, hæklede strømper og sokker er, at du kan lave strømpen præcis som du vil have den. Kombinér de farver og mønstrer du bedst kan lide, så den passer lige til din smag. Mulighederne er altså mange, når det kommer til hæklede sokker og strømper.

Hæklede strømper og sokker kan laves i en lang række forskellige garner. For nye strikkere vil vi anbefale strømpegarn, da det, som navnet antyder, er beregnet til at lave strømper i. Strømpegarn er oftest en blanding af uld og akryl eller polyester for at opnå det varmeste og mest slidstærke resultat. Hermed er du sikker på for at få strømpe, som ikke hurtigt slides ned efter at have brugt lang tid på at hækle den.

Læs mere om strømpegarn her.

Dyk ned i det store udvalg af strømpegarn ved at klikke her

 

Heldigvis kan der også bruges en lang række andre garner til strømpestrik. Brug dit favoritgarn eller rester fra dit tidligere projekt til at kreere et par hæklede strømper til dig selv. Det er kun fantasien, som sætter grænser, når det kommer til de hæklede strømper. Herover kan du se en række influencers bruge blandt andet Lima og Karisma fra Drops til at kreere utroligt smukke og personlige strømper.

Grunden til, at langt de fleste af vore opskrifter på hæklede sokker og strømper i øjeblikket er med skaft, er, at det simpelthen holder strømpen bedre oprejst. Modsat ved strømper fra industrien, så inkorporeres elastik sjældent i hæklede og strikkede strømper. Derfor er det altså godt med en høj strømpe, som enten sidder tæt til benet eller har rib, som holder strømpen fast. Ellers ved strømpen falde ned.

Er du mere til at strikke et par strømper? Så har vi heldigvis også rig mulighed for at finde en opskrift, som passer lige til dig dér. Blandt vores strikkede strømper kan du finde strømper til jul, med hulmønster, flotte blondekanter og meget mere.

Klik på billedet herunder for at se de gratis opskrifter på strikkede strømper

Til hæklede strømper bruges ofte en mindre hæklenål for at opnå et ensartet og tæt resultat. Derfor er det utroligt vigtigt at benytte sig af den rigtige hæklenål, så hånden og fingrene ikke overbelastes ved det petite arbejde. Heldigvis har vi et stort udvalg af hæklenåle, så du er helt sikker på at finde den hæklenål, som passer til dig og din hækleteknik.

Se vores store udvalg af hæklenåle her.

Desuden kan det være skønt med den rette belysning til arbejdet. Mange af vores kunde er utroligt glade for vores nakkelamper, som kan indstilles således, at de kan rettes direkte mod arbejdet. På den måde skal du ikke lade dig stoppe af dårlig belysning ud på de sene nattetimer, når du skal i gang med dine hæklede strømper.

Gå på opdagelse i vores udvalg af nakkelamper og anden belysning til arbejdet ved at klikke her.

Rigtig god fornøjelse med dine hæklede strømper :-)