DROPS Merino Extra Fine

Hvis du er på udkig efter et blødt helårsgarn, som ikke kun kommer i et kæmpe udvalg af farver men også kan vaskes i maskine, så er det godt, at du har fundet vej til DROPS Merino Extra Fine. Her på siden har vi samlet en masse viden om garnet; hvordan du finder de bedste anvendelsesmuligheder og hvordan det skal plejes, så det kan holde sig pænt i mange år fremover

Find DROPS Merino Extra Fine billigt her

       

Hvad er DROPS Merino Extra Fine?

DROPS Merino Extra Fine er et uldgarn spundet af flere tynde tråde merinould, som gør garnet ekstra elastisk. Dette bidrager til, at garnet er yderst lækkert at have på kroppen, da den gode elasticitet gør, at det falder godt om kroppen i blandt andet sweatre og bluser. Desuden er den kabelspundende kvalitet også god til både snoninger og strukturstrik, som virkelig kommer til sin ret i garnet her. Det er nemlig med til at fremhæve alle detaljerne, så du er sikret et godt kvalitetsgarn.

Køb DROPS Merino Extra Fine her

Læs mere om merinogarn her

Alle DROPS’ merinogarner er desuden SuperWash behandlet. Det betyder, at garnet er nemt at holde rent og pænt, da det kan vaskes i en maskine. Selvom det kan gå i maskinen, så er det meget vigtigt at overholde vaskeanvisningerne, så garnet kan holde strukturen. Du kan læse mere om pleje og vask af DROPS Merino Extra Fine nederst på siden.

Læs mere om SuperWashed garn her

Hvorfor skal man vælge DROPS Merino Extra Fine?

Hvis du er på udkig efter et lækkert merinogarn, som hverken er ultratyndt eller meget tykt og chunky, så vil vi anbefale DROPS Merino Extra Fine. Det lækre uldgarn er nemlig helt perfekt til pind 3,50-4,00 mm, og er derfor god til rigtigt mange forskellige opskrifter. Det kan blandt andet erstatte det populære garn som Sandnes Merinoull.

Læs mere om garnalternativer her

En anden god grund til at vælge DROPS Merino Extra Fine er det kæmpestore farveudvalg. Med over 40 smukke og unikke farver er du sikker på at finde mindst én, der falder i din smag. Jævnligt bliver farvekortet opdateret og udvidet, så DROPS Merino Extra Fines farveudvalg følger med tiden. Det specielle ved farvekortet er desuden, at du kan være mellem både Uni Colour og mix, så du kan få lige den farvesammensætning, som du ønsker.

Se hele det store farveudvalg her

Garnet er særligt egnet til beklædningsgenstande, fordi det er meget blødt og behageligt mod huden. Derfor er det også et yndet garn for rigtigt mange hækle- og strikkeentusiaster at bruge til for eksempel tøj til børn, da det bløde garn ikke kilder mod huden ligesom andre, grovere garntyper. Det er altså blot at vælge DROPS Merino Extra Fine og komme i gang med dit næste projekt.

                                            

Opskrifter med DROPS Merino Extra Fine

Drops DROPS Merino Extra Fine er blandt de mest populære DROPS kvaliteter, og derfor er du også sikret et stort antal opskrifter med DROPS Merino Extra Fine.

Find alle gratis opskrifter med DROPS Merino Extra Fine her

Alle de opskrifter, som er udviklet af GarnStudio med DROPS DROPS Merino Extra Fine er lavet med henblik på garnets bedste kvaliteter. Opskrifterne er alle med udførlige guides, så du kan blive guidet sikkert gennem processen fra start til færdigt produkt. Opskrifterne er desuden alle korrekturlæst og gennemgået nøje, så du er sikker på at få en rigtig god opskrift, når du køber garn fra DROPS.

Køb DROPS Merino Extra Fine billigt her

Perfekt til babystrik

DROPS Merino Extra Fine er helt perfekt til beklædning til det små. Udover at være et ultrablødt garn, så kan det også maskinvaskes. Det betyder altså, at det efter en tur til vask er helt rent og lækkert. Desuden kommer DROPS Merino Extra Fine også i et stort udvalg af lækre farver, som helt sikkert falder i både forældrenes og babyens smag.

Se alle vores gratis strikkeopskrifter her

Romperen her er et perfekt eksempel på, hvordan rigtig lækker strik med DROPS Merino Extra Fine kan se ud. De fine snoningsdetaljer træder flot frem i romperen og er kombineret med et enkelt og lækkert design. Til overallen skal der desuden kun bruges mellem 2 og 4 nøgler alt efter størrelse, så det er også et ganske overkommeligt projekt for pengepungen.

Se opskriften her og find garn dertil.

                   

Blødt tøj hele året

Om du er til store, tykke sweatre eller lette og løse bluser, så er Drops Merino Extra Fine et garn, du skal kigge efter til dit projekt. Brug den fine tråd med pind 3,5-4,0 mm eller læg tråden dobbelt og få en endnu hurtigere bluse, da den skal strikkes på større pinde. Mulighederne er altså mange med denne type garn.

Herunder har vi samlet en lang række opskrifter med DROPS Merino Extra Fine. Klik på billedet for at komme til opskriften.

        

Pleje og vask af DROPS Merino Extra Fine

For at få det bedste resultat med DROPS Merino Extra Fine, så er det vigtigt at strikke stramt. Hvis der strikkes for løst vil elasticiteten i garnet få projektet til at falde sammen og miste sin flotte struktur. Derfor er det altså vigtigt at være særligt opmærksom på strikkefastheden med DROPS Merino Extra Fine.
Garnet kan med ganske få trin holdes pænt i mange år fremover. Den store fordel ved DROPS Merino Extra Fine er, at det kan maskinvaskes. Dog skal dette gøres korrekt og på de rigtige programmer for at opretholde garnets struktur.

Dette gøres ved at vaske det på enten fin- eller uldvask på 40 grader uden iblødlægning. Efter vask skal garnet tørres fladt, derfor er tørretumbleren altså udelukket. Det er vigtigt at undgå tørretumbleren, da det ellers ved strække garnfibrene og gøre det strikkede meget langt. Grunden til, at det skal tørres fladt er, at det igen ved gøre garnfibrene lange ved at hænge med tyngden fra vandet. For at holde den flotte farve på garnet er det desuden vigtigt, at der ikke anvendes skyllemiddel.

Find DROPS Merino Extra Fine her