Strikkeopskrift Hals/Halstørklæde

Hjemmestrikkede halse og halstørklæder er helt fantastiske og kan holde i mange år. Samtidig er det et strikkeprojekt, som du både som nybegynder og øvet inden for strikkeverdenen kan give dig i kast med.

Se alle vores strikkeopskrifter på halse og halstørklæder her.
Se alle vores strikkeopskrifter her.

Strikkede halse/halstørklæder er et must have hvert år, når efteråret og vinteren melder sin ankomst. Vi tilbyder et stort udvalg af gratis strikkeopskrifter på både halse og halstørklæder. Så om du er til et klassisk halstørklæde, som kan snos rundt om halsen, eller til en hals, som påføres over hovedet, og som dækker halsen og evt. det øverste af brystet, finder du med garanti en brugbar opskrift.

At strikke et halstørklæde eller en hals er et forholdsvist overskueligt projekt, som ikke behøver tage mange dage eller uger. Samtidig kan man kun blive glad for resultatet. Strikkede halstørklæder og halse er nemlig uundværlige i de kolde måneder. Derfor er du altså garanteret et både hyggeligt, overskueligt og virkelig anvendeligt strikkeprojekt.

Halse og halstørklæder kan strikkes på en lang række forskellige måder. Er du til det helt enkle og klassiske look, kan du vælge at strikke i glatstrik eller rib og blot vælge én simpel garnfarve. Vil du derimod udfordre dig selv mere, kan du vælge at strikke flot strukturmønster, snoninger, dobbelt perlestrik eller hulmønster. Mulighederne er mange! Er du vild med farver, kan du også vælge nogle forskellige, der passer godt sammen, og f.eks. strikke i striber.

Et halstørklæde kan ligeledes piftes op, hvis det får frynser i enderne. Selvom frynser måske lyder som en simpel detalje, er det en super smuk detalje, som giver halstørklædet personlighed.

 

Som du kan se på billederne, kommer flere af vores opskrifter som sæt bestående af f.eks. en strikket hals, en hue og et par vanter. På denne måde kan du nemt og hurtigt blive helt klar til vintersæsonen og strikke et sæt, der både vil lune dine ører, hænder og din hals.

Her kan du læse mere om strikkede huer/pandebånd.
Og her kan du læse mere om strikkede vanter.

Når du skal vælge garn til dit hjemmestrikkede halstørklæde eller sin strikkede hals, bør du overveje, hvilke egenskaber tørklædet/halsen skal have. Skal det anvendes om vinteren og varme bedst muligt? Så bør du vælge et blødt uldgarn, som med sikkerhed kommer til at holde dig lun, og som samtidig ikke kradser halsen. Vil du hellere have strikke et halstørklæde eller en hals, som kan anvendes om efteråret eller det tidlige forår, kan du vælge at kombinere to garner som f.eks. alpaca og mohair. Her vil du opnå et lettere og mere luftigt resultat.

Mulighederne for garnvalg er mange. Men valget behøver ikke nødvendigvis være svært. Når du vælger en af vores opskrifter, kan du nemlig se, hvilket garn opskriften anbefaler til strikkeprojektet.

Her kan du gå på opdagelse i vores mange garnkvaliteter.

Hvis du er vild med at strikke halse og huer, så kan det være, at vores opskrifter på elefanthuer er noget for dig? Her får du en række opskrifter, hvor du opnår et resultat, der både dækker hovedet og halsen på én gang. Elefanthuer kan strikkes til både børn og voksne, og herunder kan du se et udvalg af vores opskrifter på sådanne flotte og anvendelige huer.

Rigtig god fornøjelse med din hals eller dit halstørklæde :-)