Strikkeopskrift Tæppe

Hjemmestrikkede tæpper er helt fantastiske og kan holde i mange år. Om du allerede har strikket mange tæpper eller aldrig har prøvet det før, så vil tæppestrikning være det hele værd! Tæpper er nemlig super skønne og praktiske og kan bruges hele året rundt. Samtidig findes der rigtig mange forskellige tæpper at strikke, hvilket betyder, at du med sikkerhed kan komme i gang med at strikke et tæppe lige efter dit behov.

 

Se vores gratis opskrifter på tæpper her.
Se alle vores strikkeopskrifter her.

At strikke et tæppe kan måske virke som et uoverskueligt, langvarigt og dyrt projekt. Men vi lover dig, at det bliver tiden og pengene værd. Et hjemmestrikket tæppe kan nemlig holde i mange år - måske i flere generationer, og blive en fast og vigtig del af resten af din indretning.

Der er et hav af forskellige måder, hvorpå du kan strikke et tæppe. Men én ting er sikkert: om du er nybegynder eller rutineret strikker, så kan du sagtens strikke dit eget, unikke tæppe, som du kan få glæde af i mange år.

Find garnet til dit hjemmestrikkede tæppe her.

Hvis du vil i gang med at strikke et tæppe, gør du klogt i først at overveje, hvilket tæppe du ønsker at strikke. Hvad skal tæppets formål være? Vil du for eksempel gerne strikke et hyggetæppe til dig selv, eller ønsker du at strikke et babytæppe eller måske et gulvtæppe? Derudover kan du gøre dig tanker om, hvor stort tæppet skal være, samt hvilke farver og hvilket mønster tæppet skal have. Og til sidst - hvilket garn skal der bruges til tæppet?

Her kan du læse mere om strikkede babytæpper.
Her kan du læse mere om strikkede gulvtæpper.

Du kan også vælge at undersøge forskellige opskrifter på tæpper og på den måde nemt og hurtigt finde ud af, hvilket garn du skal bruge til tæppet. I den opskrift, du vælger, vil det også fremgå, hvilken størrelse tæppet får, og hvilke strikketeknikker der benyttes.

Du kan her på hjemmesiden finde en lang række gratis opskrifter på tæpper. Her kan du lade dig inspirere og undersøge, hvilket tæppe der passer bedst til dig og din smag.

Gratis strikkeopskrifter på tæpper.

Når du strikker et tæppe, kan du vælge blot at strikke i retmasker og i én farve. Dette er et overskueligt projekt, der er perfekt til nybegyndere. Når man strikker et sådant tæppe, kan man samtidig slappe af i sofaen og se fjernsyn. Du kan også vælge at strikke et tæppe med mønster og en masse farver og derved eksperimentere med forskellige teknikker.

Inden du påbegynder tæppestrikningen skal du også overveje, om du vil strikke dit tæppe ud i ét, altså i én stor firkant, eller strikke mange små firkanter, som du syr sammen til sidst. Hvis du vælger at strikke små firkanter, får du især mulighed for at lege med farverne og mixe de farver, du holder mest af. Fordelen ved at strikke små firkanter er også, at du altid kan strikke en firkant, når du er på farten, hvorimod et tæppe strikket ud i ét kan blive tungt at bære rundt på i længden.

Hvis du ønsker at strikke dit tæppe i én stor firkant, anbefaler vi, at du vælger nogle lange rundpinde. Der skal nemlig være plads til alle maskerne, hvilket lange rundpinde hjælper med. Du kan derimod strikke med nogle kortere pinde, hvis du blot strikker små firkanter, da der her ikke vil være nær så mange masker at holde styr på. Her kan du både vælge at strikke med rundpinde og jumperpinde.

Se alle vores rundpinde her.
Se alle vores jumperpinde her.

Hvis du er glad for at prøve nye strikketeknikker, er tæppestrikning et super godt projekt. Her kan du nemlig strikke med for eksempel bladmønster, snoninger, patent, bobler, hulmønster, retstrik, bølgemønster og tern og få et super flot resultat.

Ønsker du at strikke et lækkert og blødt tæppe til dig selv, som kan bruges om efteråret og vinteren, anbefaler vi, at du strikker i garn med uld eller alpaca. Disse garner vil nemlig varme dig og føles dejligt bløde mod huden. Her kan du vælge mellem en lang række farver, som passer til din smag og din stil i hjemmet.

At forære et hjemmestrikket tæppe væk som gave, vil uden tvivl gøre modtageren super glad og taknemmelig. De fleste ved nemlig, at et tæppe er et større strikkeprojekt, som kan tage lang tid at lave. Vi har en lang række gratis opskrifter til baby, og dem kan du se lige her. Du kan også glæde et barn med et flot tæppe, som for eksempel vores flotte havfruetæppe.


Se opskriften på et flot havfruetæppe til børn.

Skal du i gang med et tæppe til voksen, er det vigtigt, at du får købt nok garn fra start. Det er nemlig ærgerligt at stå og mangle nøgler i den samme indfarvning som dem, du har brugt til at strikke tæppet. Hvis du derimod har en masse garnrester, kan du vælge at strikke et tæppe i restgarn. Dette vil resultere i et unikt tæppe, hvor du har sat dit personlige præg i form af farver og garntyper.

Hvis du ønsker at hækle et tæppe frem for at strikke det, har vi også en lang række gratis hækleopskrifter, du kan gå på opdagelse i. Du kan også tjekke denne side ud, hvor vi guider dig igennem, hvordan du på nemmeste vis påbegynder et hæklet tæppe.

Her finder du vores gratis hækleopskrifter på tæpper.

Nu håber vi, at du er blevet godt udstyret til at gå i gang med at strikke et flot tæppe.
Rigtig god fornøjelse med tæppestrikningen :-)