Babytæpper

Babytæpper kan komme i et væld af farver, former og mønstre, og her på siden kan du finde hele udvalget! Opskrifterne er i forskellig sværhedsgrad, så der er både noget for begynderen og den garvede håndværkere, der søger udfordringer i nye mønstre og farvekombinationer. Opskrifterne er desuden både hækleopskrifter, strikkeopskrifter og en kombination af de to metoder.

Læs mere om strikkede babytæpper her og læs mere om hæklede babytæpper her.

Langt de fleste af vores strikkeopskrifter er gratis. Dette gælder også for vores babytæpper her på siden, hvoraf alle er gratis. Så du skal blot vælge den opskrift, der falder i din smag, lægge garnet i kurven og komme i gang med dit næste strikke- eller hækleprojekt til baby.

Find alle vores opskrifter til baby her.

0 anmeldelser
-8%
Pris fra
131,80 DKK
143,80 DKK
Du sparer: 12,00 DKK
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
-6%
Pris fra
141,32 DKK
150,92 DKK
Du sparer: 9,60 DKK
0 anmeldelser
-31%
248,44 DKK
358,60 DKK
Du sparer: 110,16 DKK
0 anmeldelser
0 anmeldelser
-3%
365,85 DKK
379,10 DKK
Du sparer: 13,25 DKK
0 anmeldelser
0 anmeldelser
-9%
171,50 DKK
189,50 DKK
Du sparer: 18,00 DKK
0 anmeldelser
-8%
138,00 DKK
149,70 DKK
Du sparer: 11,70 DKK
0 anmeldelser
-8%
161,00 DKK
174,65 DKK
Du sparer: 13,65 DKK
0 anmeldelser
0 anmeldelser
-11%
Pris fra
63,90 DKK
71,90 DKK
Du sparer: 8,00 DKK
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
-8%
Pris fra
98,85 DKK
107,85 DKK
Du sparer: 9,00 DKK
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser

Find det rette garn til dit babytæppe

Garntypen DROPS Baby Merino er oplagt til de fleste projekter til en baby, deriblandt tæpper. Babyer kan ikke selv varmeregulere på samme måde, som voksne kan, før de er 2 år. Derfor er uld en rigtig god løsning til babyer, da uld netop har en varmeregulerende funktion. Uld hjælper babyer til at holde på varmen på kolde dage, men giver ikke en indelukket og overophedet fornemmelse på varmere dage, som andre syntetiske garntyper kan gøre.

DROPS Baby Merino er meget blødt og kradser ikke. Derfor vil babyer ikke opleve den irriterende, kradsende fornemmelse, som man kan opleve ved andre uldvarianter. Derfor er garnet også et oplagt valg til din baby, da det både har god og behagelig komfort og en praktisk funktion i forbindelse med varmeregulering. 

Generelt kan garn med baby merino være et rigtigt godt valg til babytæpper. Udover den varmeregulerende effekt, så kan garnet desuden vaskes på 40 graders maskinvask. Det betyder, at hvis uheldet er ude på tæppet, så kan det hurtigt lægges til vask. For at undgå, at garnet strækker sig unødigt i maskinen, bør det samles i en stram vaskepose, som holder sammen på fibrene. Læs mere om merinogarn og plejen af det her.

Hvis du ikke er fan af at strikke i uld, så er der heldigvis massevis af andre garner at strikke i. Eksempelvis er bomuld et populært valg, da det forholdsvist tunge garn kan være med til at putte sig om barnet og holde det tryg. Hvis du ønsker et ekstrablødt bomuldsgarn, så kan det være godt at vælge et bambusgarn, hvis fibre er endnu blødere end bomuld. Læs mere om bambusgarn her.

Et længerevarende men sjovt projekt

Det er ikke nogen hemmelighed, at et babytæppe ikke bare strikker sig selv natten over. Tværtimod ligger der mange timers godt håndelag i et babytæppe, men det er virkelig alle timerne værd. Derfor kan det være en god måde at udnytte de ni graviditetsmåneder, som ofte kan føles uendeligt lange. Både fordi du med stor sandsynlighed glæder dig helt enormt meget til at møde den lille ny, men også fordi en graviditet kan være hård ved din krop og kræve flere stillesiddende stunder og afslapning end normalt.

Det kan også være, at du venter på baby som kommende bedsteforælder, veninde til den vordende mor eller anden familie, og i sådanne tilfælde kan spændingen også være så stor, at månederne føles uendeligt lange. Mens du venter, er der ikke noget mere hyggeligt end at bruge tiden på at kreere fine, personlige og brugbare ting og gaver til den lille ny. 

Hvis du er gravid, kan et hækle- eller strikkeprojekt være en hyggelig underholdning til hvilestunderne i sofaen eller sengen. På den måde har du noget hyggeligt at tage dig til, mens du hviler dig og passer på dig selv og din baby.

Det at strikke og hækle tæpper til din baby kan også være meget meditativt og en hyggelig og mental forberedelse på dit kommende liv som forælder. Det er svært ikke at komme til at forestille sig, hvor fin den lille baby vil se ud i det smukke babysvøb, du er ved at strikke eller hækle.